Хонда у Формулі 1 та титулована компанія

Історія участі Honda у змаганнях Formula 1 почалась ще в далекому 1964 р. Компанія Honda Motor Co. Ltd була першою з японських автовиробників, що приймала участь в цих славетних автоперегонах. Про важливість та вплив такої участі у змаганнях Formula 1 на майбутнє видатний бельгійській гонщик Formula 1 та пілот команди Scuderia Ferrari, Paul Frere сказав у 1993р.:

«Ще на початку 80-х років більшість найвідоміших японських виробників виготовляли автомобілі, які, з більшості точок зору, були повністю конкурентоспроможними з їхніми європейськими аналогами і, у багатьох випадках, перевершували їх за рівнем якості та комплектації. Але протягом довгого часу один важливий ринок вислизав від них — ринок «титулованих» виробників, як ми його називаємо в Європі. У цьому класі імідж відіграє більшу роль, ніж ціна, комплектація або навіть технічна концепція.

Шість послідовних перемог двигунів Honda у Формулі-1 з двома різними виробниками шасі, і конкуренція з такими великими іменами, як Ferrari,  Porshe,  Ford і Renault, а також у двох абсолютно різних технічних регламентах (1500 куб. см — турбо з обмеженням споживанням пального і 3,5 літра — атмосферним) визнали  Honda, як одного із найкращих світових виробників автомобілів і світового лідера в технічному прогресі.

Це стосується не лише діяльності Honda у перегонах Формула-1, а й поширенню її на інші форми перегонів. Завдяки політиці Honda по обміну успішних груп інженерів від гонок до виробничої діяльності та регулярного залучення нових груп до відділу перегонів, виробництво автомобілів постійно покращувалося з досвідом, отриманим в надзвичайно вимогливих завданнях розробки гоночних двигунів, що підкорюють світ.

Це безпосередньо відобразилося на продукції компанії: Honda стала першим виробником на світовому ринку популярних автомобілів з повністю атмосферним двигуном, що продукує більше 100 к.с. на літр об’єму двигуна і працює надійно і тривало при обертах вище 8000 об/хв.  Honda очолює усі опитування, як в Європі, так і в Америці стосовно надійності і задоволеності клієнтів. А шестирічне верховенство у Формулі 1, разом з творчим і індивідуальним стилем, принесли Honda світову повагу і місце серед «титулованих» виробників».