Цього вересня ми святкуємо найважливішу дату в історії Honda — день створення бренду. 24 вересня 1948 року Соічіро Хонда  заснував Honda Motor Co.

Honda сьогодні — це 34 виробничі комплекси у 18 регіонах світу, 100 мільйонів вироблених авто та 300 мільйонів мотоциклів.

Та починалося все неймовірно аскетично — 24 вересня 1948 року в невеликій двоповерховій будівлі містечка Хамамацу. Із капіталом у 5000 доларів Соічіро Хонда та 32 співробітники створювали перший продукт — моторизований велосипед Honda A-Type із двигуном власної конструкції.

Вже за 11 років містер Хонда здійснює експансію на ринок США: 1959 року у місті Лос-Анджелес засновується American Honda Motor Co. Ще через 2 роки Соічіро підкорює першу масштабну цифру — виробляється мільйонний мотоцикл Honda Super Cub. П’ятнадцятий рік життя компанії увінчується появою перших автомобілів — S360, T360 та S500.

Довершимо цю річницю словами містера Хонда: «Ми постійно обирали найважчий шлях, сповнений перепонами. Ми повинні мати волю, аби долати труднощі, та мудрість, аби створювати нові цінності та не залежати від встановлених раніше стандартів. Ми не бажаємо наслідувати інших»