9 причин для купівлі гібридних автомобілів Honda

Гібридні автомобілі стають все більш популярним вибором на шляху до екологічно чистого та електрифікованого майбутнього. Вони заощаджують ваші кошти в рахунках на пальне та мають багато додаткових переваг, про які ви можете дізнатись з цієї статті.

До речі, свій перший гібридний автомобіль в Україні Honda офіційно презентувала ще в 2005 році і це був седан Honda Civic Hybrid. 

Навесні 2020, в Україні розпочались продажі довгоочікуваного гібридного CR-V, який вже став новим фаворитом серед шанувальників Honda. Та в серпні асортимент гібридів поповнився ще однією новинкою – абсолютно новим Jazz, — моделлю, яка відтепер виробляється тільки з гібридної силовою установкою. Під капотами гібридів є традиційний бензиновий двигун, який поєднаний з електричним мотором, подібним до того, який використовується в електромобілі. Система автоматично, без участі водія, вибере необхідний режим роботи для того, щоб Ви скористалися перевагами руху у суто електричному режимі, гібридному, або режимі з приводом від двигуна внутрішнього згоряння – відповідно до того, що є найбільш ефективним для тих швидкості та умов, в яких рухається ваше авто.

А зараз детальніше поговоримо про 9 причин, чому гібридний автомобіль може стати ідеальним вибором для вас, вашої родини чи вашого бізнесу.

1. Ви економите кошти на пальному.

У гібридному автомобілі бензиновий двигун працює лише тоді, коли це потрібно, тому економить пальне, коли автомобіль рухається на електротязі. Отже, це більш економічно, оскільки бензиновому двигуну не потрібно виробляти надлишок потужності – її продукує електродвигун. Додатково гібриди можуть використовувати систему рекуперативного гальмування, щоб виробляти електроенергію, коли автомобіль гальмує. Ця електроенергія зберігається в акумуляторі і буде використана пізніше для живлення електродвигуна.

2. Ви допомагаєте вберегти навколишнє середовище.

Гібриди спалюють менше палива, а це означає що вони виробляють менше СО2, який може діяти як парниковий газ та сприяти глобальним змінам клімату. Оскільки гібрид може вимкнути бензиновий двигун і працювати лише на електроенергії, наприклад заторі, — це зменшує забруднення та покращує якість повітря. До того ж це зменшує рівень шуму. Керування гібридом демонструє вашу повагу до навколишнього середовища.

3. Гібридні автомобілі значно менше втрачають у вартості протягом терміну експлуатації.

Популярність гібридів зростає, оскільки все більше людей шукають більш екологічних та економічних способів керувати автомобілем та усвідомлюють переваги поєднання бензину та електроенергії, як низькі експлуатаційні витрати. Це означає, що є попит на вживані гібриди, що підтримує високі показники перепродажу. 

4. Гібриди дешевші в обслуговуванні.

Оскільки гібридні автомобілі значну частину свого часу приводяться до руху електроенергією, то бензиновий двигун працює за умов малих навантажень і зношується менше. Гальма теж служать довше — вони не повинні працювати настільки важко, оскільки рекуперативна гальмівна система допомагає уповільнити машину. Оскільки ресурс гальмівних колодок зростає, то відповідно витрати на обслуговування автомобіля знижуються. Для Вашої впевненості, на елементи гібридної силової установки Honda i-MMD поширюється повна гарантія протягом перших п’яти років або 100 000 км — залежно від того, що настане раніше.

5. Ви не хвилюєтесь за запас ходу.

Гібрид може надати вам усі переваги електромобіля, при цьому ви не турбуєтесь про те, що заряд електробатареї несподівано вичерпається. У Honda Jazz ви можете проїхати до 860 км (як виміряно за новим стандартом WLTP), перш ніж потрібно заправлятись. 

6. Вам не потрібно витрачати час на заряджання.

Гібриди Honda не є плагінами, натомість вони самозаряджаються від власного генератора, який приводиться до руху бензиновим двигуном або від руху автомобіля при вповільненні. Вироблену електроенергію можна відразу використовувати електродвигуном або зберігати в акумуляторі для подальшого використання.

Не потрібно розплутувати кабель і підключати його до розетки —  і це чудово, на відміну від електрокарів.

7. Ви отримуєте найкраще від двох світів.

Гібридні автомобілі пропонують чудове поєднання бензинових та електричних переваг. Електроенергія забезпечує тихий рух та майже нульовий рівень викидів, при роботі силової установки переважно в електричному режимі у місті. А система рекуперації вловлює енергію, яка інакше була би втрачена, та перетворює її на електрику, яку можна використовувати повторно. 

В заміських умовах ви володієте перевагами традиційного бензинового автомобіля та можете швидко заправитись і продовжити далеку подорож.

8. Ви користуєтесь новітніми технологіями.

Бензинові двигуни в Honda CR-V Hybrid і Jazz працюють за циклом Аткінсона, що покращує ефективність, витягуючи з кожного оберту валу двигуна ще більше корисної роботи. Літій-іонні акумулятори останнього покоління зберігають більше електроенергії, але важать менше, ніж будь-коли раніше.

9. Гібридами просто управляти та легко користуватись.

Енергоефективність гібридів забезпечує значно меншу витрату пального, а це означає, що ви зможете проводити менше часу на заправних станціях і більше часу там, де ви хочете бути. 

CR-V Hybrid та Jazz від Honda мають новітню гібридну технологію i-MMD, яка дуже легка в користуванні.  До того ж, оскільки система — самозарядна, і у Вас немає необхідності в підключенні до мережі,  вам не потрібно встановлювати спеціальну розетку для зарядки у себе вдома. Ви заправляєте гібриди пальним так само як і звичайні бензинові автомобілі, але не так часто.

Отже, підсумовуючи, — гібриди забезпечують високу ефективність використання пального та знижують викиди в атмосферу, і при цьому є надзвичайно зручними у повсякденному користуванні, — тому варто розглядати гібрид як наступний автомобіль. Безперечно, у майбутньому асортимент та кількість гібридних автомобілів Honda зростатиме, ви будете бачити їх все більше на дорогах і з гордістю відчувати свою причетність до створення «блакитного неба для наших дітей».