АБСОЛЮТНО НОВИЙ ГІБРИДНИЙ HONDA HR-V РОЗРОБЛЕНИЙ ДЛЯ ЗАДОВОЛЕННЯ ВІД ВОДІННЯ

Нове, третє, покоління Honda HR-V готується до появи в Європі. Повністю новий HR-V надійде в продаж в Європі наприкінці 2021 року, а в Україні очікується на початку 2022 року. Новинка буде оснащатися виключно передовою фірмовою гібридною силовою установкою з технологією e:HEV. Новий HR-V – це третя модель бренду після CR-V та  Jazz, що  приєдналася до сімейства автомобілів Honda e:HEV в Європі. Технологія e:HEV пропонує оптимальний баланс економії пального, низьких викидів і динамічних характеристик.

Нове покоління Honda HR-V, популярного компактного позашляховика бренду, було розроблено з акцентом на максимальне задоволення і комфорт для водія та пасажирів. У порівнянні зі своїм попередником, повністю новий HR-V має більш жорстку конструкцію кузова і має переваги завдяки значному посиленню підвіски, поліпшенням рульового управління та системи гальмування. Це дозволяє йому більш точно реагувати на дії водія, а також забезпечує впевнене, ефективне і комфортне водіння.

Силовий агрегат нового HR-V з фірмовою технологією e:HEV має відмінні характеристики, завдяки досягненням та досвіду  Honda за понад 20 років розробок гібридних двигунів. Він складається з генератора і тягового електромотора потужністю 96 кВт (131 к.с.) з крутним моментом 253 Нм, які з’єднані з 1,5-літровим бензиновим двигуном i-VTEC. Такі характеристики забезпечують однаково легку та комфортну подорож містом чи круїз на великій швидкості автострадами. Гібридна система забезпечує напрочуд економічну витрату пального 5,4 л/100 км (WLTP) та динамічний розгін HR-V з місця до 100 км / г за 10,6 секунди. При цьому рівень викидів CO2 залишається на досить низькому рівні — від 122 г / км (WLTP).

Інженери Honda проаналізували кожен аспект водійського досвіду для оптимізації динаміки HR-V. Їх увага до деталей посприяла збільшенню жорсткості кузова при крученні та пружності підвіски, щоб забезпечити більш плавну їзду під час зміни напрямку. Початковий кут повороту більший і точний, при цьому загальне відчуття під час маневру набагато чіткіше у порівнянні з попереднім поколінням HR-V, що і надає впевненості завдяки стабільній та передбачуваній керованості.

Ефективне гальмівне зусилля забезпечується потужною гальмівною системою з 293 мм вентильованими передніми дисками та 282 мм суцільними дисками позаду. Крім того, на автомобілі встановлено електропідсилювач гальмівної системи, поєднаний з системою e:HEV, який плавно контролює гідравлічні гальма та систему рекуперації, забезпечуючи плавне гальмування.

Неодноразово налаштовуючи та випробовуючи кожен елемент, який безпосередньо впливає на враження від водіння, Honda значно покращила загальні можливості управління та комфорт HR-V. Динамічний характер нового HR-V доповнює показний сучасний дизайн автомобіля класу «крос-купе», а також чудовий рівень комфорту та простору в салоні, що вирізняє автомобіль від конкурентів сегменту компактних B-SUV.

Початок продажів в Україні запланований на лютий 2022 року.