Чудеса, чи …?

Черговий, третій етап F1 у Китаї. Red Bull Honda фінішували 4-м та 6-м. Маємо 3-є місце у заліку Конструкторів, серед пілотів також. Toro Rosso теж привезла очки.

Що це? Поза усяким сумнівом, це результат поєднання величезного потенціалу та досвіду двох великих команд RedBull, Honda та філософії Honda, яка дозволяє творити чудеса із людськими можливостями. Схоже, два роки тому у McLaren, цього не розуміли. Напевно забули, чи погано знали свою історію. А про це говорив Рон Денніс керівник McLarenInternationalLimited ще у 1993 році:

Напрочуд успішне партнерство, яким McLaren International насолоджувалась з Honda з 1988 по 1992, являло собою такі стосунки, якими захоплювалися та яким, можливо навіть і заздрили інші, конкуруючі з Mclaren Honda, команди гоночних болідів у Світовому чемпіонаті Формули Один.

За час нашої співпраці, Honda та McLaren перемогли у сорока чотирьох гонках Гран-прі і чотири роки поспіль виборювали чемпіонські титули Конструкторів та Пілотів. Ця статистика дуже вражаюча і багато в чому унікальна в історії автоспорту. Вони також стали свідками безмірної поваги та довіри та чудових робочих відносин між Honda та McLaren в умовах запеклої конкуренції у Формулі Один.

Незважаючи на те, що ми розлучилися, спогади про великі перемоги Алана Проста, Герхарда Бергера і Айртона 
Сенна які пілотували боліди McLaren із серцем Honda, залишили у нас враження на все життя. Особливо 
слід відзначити відданість та технічну досконалість, які постійно демонстрували інженери Honda та механіки.
Були, звичайно, підйоми і падіння. Тиск, якого обидві компанії зазнали у прагненні до досконалості, 
привів нас до самих меж наших внутрішніх можливостей; але увесь час взаємна повага, почуття честі та 
прагнення до повної відданості підвищували командний дух Honda та McLaren.