До 2030 року Honda електрифікує дві третини проданих автомобілів

Компанія Honda повідомила про те, що до кінця наступного десятиліття левову частку продажів автомобілів марки складатимуть електрифіковані моделі

Компанія Honda повідомила про те, що до кінця наступного десятиліття левову частку продажів автомобілів марки складатимуть електрифіковані моделі.

Honda веде активні дослідження в області електрокарів. Так, недавно компанія уклала багаторічну угоду про співпрацю з General Motors (GM). Сторони займуться створенням акумуляторів нового покоління для електричних автомобілів.

Як тепер заявили в Honda, до 2030 року дві третини продаваємих в глобальному масштабі автомобілів марки будуть електрифіковані. На підтвердження цих заяв компанія оголосила про початок продажів в Японії гібридної моделі Clarity PHEV.

У машині застосована інноваційна двомоторний гібридна система Honda, заснована на Sport Hybrid i-MMD. Модель Clarity PHEV може працювати в трьох режимах: EV (електрокар), Hybrid Drive (гібрид) і Engine Drive (паливний двигун). Тільки на електричній тязі автомобіль здатний подолати відстань до 114,6 км.

На додаток до класичного гнізда для підзарядки Clarity PHEV в стандартній комплектації оснащений портом для швидкої зарядки і виходом для підключення інших пристроїв, за допомогою якого автомобіль може служити джерелом живлення.

Залежно від рівня заряду батареї і дорожньої ситуації водій може перемикатися між доступними режимами руху, щоб поліпшити ефективність поїздки.