Honda - 665 000 000 щасливих клієнтів

Кажуть, аби споглядати щось дійсно велике, потрібно зробити кілька кроків назад. Слід відійти на достатню відстань, аби окинути зором предмет та усвідомити його велич. Ми вважаємо, що відчути впливовість будь-якого явища можна передусім мовою цифр.

Honda в цифрах — це 665 000 000 випадків, коли людина полегшила своє життя за допомогою продукту Honda. Для когось цим продуктом став бюджетний транспорт усіх часів та народів — мопед Super Cub, а для когось — люксовий літак цивільної авіації Honda Jet.

74 роки тому Соїчіро Хонда заснував Технічно-дослідний інститут (попередника Honda Motor Co) у місті Хамамацу. Жага Соїчіро до винахідництва досі стимулює інженерів створювати найбільш різноманітні продукти: від двигуна для човнів та газонокосарки до гібридного суперкару NSX та електромобілю Honda e.

Ось декілька цифр, котрі переконливо ілюструють вплив Honda на світову транспортну галузь:

  • 400 000 000 вироблених мотоциклів — найбільша кількість серед усіх брендів

Все почалося з моторизованого велосипеда. Соїчіро вигадав, як використати мініатюрні бензинові двигуни з електричних генераторів, котрих у повоєнній Японії залишилося вдосталь. Разом із паливним баком та ремінним приводом двигун встановлювався в раму велосипеда. Це був найпримітивніший транспортний засіб, та саме він визначив майбутнє Honda на десятиліття вперед.

Сьогодні 35 заводів у 25 країнах світу щороку виробляють 20 000 000 мотоциклів: від мопеду Honda Dunk на 50 «кубиків» до ікони люксових туристичних мотоциклів — Gold Wing.

  •  115 000 000 вироблених автомобілів — другий показник серед японських брендів та четвертий серед усіх

Honda пропонує унікальні автомобілі, котрі приносять людям радість та свободу мобільності. Завдяки великому модельному ряду, споживачі мають вибір найрізноманітніших моделей: від міні-автомобіля N-Box, котрий продається в Японії до глобальних моделей — Civic, Accord, CR-V, пікапа Ridgeline у Північній Америці та супер-спортивного автомобіля NSX.

У вересні 2019 Хонда анонсувала для Європи програму “Electric Vision 2023” згідно із якою усі 100% автомобілів, що будуть поставлятись у Європу до 2023 року будуть мати електрифіковані силові установки: гібридні, електричні або водневі.

  •  150 000 000 вироблених одиниць силової продукції

Honda виробляє газонокосарки, генератори, двигуни загального призначення, мотоблоки та снігоочисники. Крім того, завдяки розробці новітніх технологій, Honda створює корисні в повсякденному житті продукти: інноваційна газонокосарка Miimo та девайс Honda Walking Assist, який підтримує ходьбу та зменшує навантаження на м’язи та суглоби.

У квітні 2019 року Honda змінила назву цього сектора виробництва на “Life creation” для розширення концепції зробити наше життя у побуті простішим.

  •  Виробництво літаків та реактивних двигунів

Крім автомобілів та мотоциклів, Honda розробила свій бізнес-літак — Honda Jet. З початку виробництва у 2015 році по сьогодення Honda виробила 141 літак. Вже 3 рік поспіль цей літак є найбільш продаваним у своєму класі.

Літак оснащений двома реактивними двигунами, які можуть розігнати його до швидкості 782 км/год. Максимальна дальність польоту становить 2661 км.

HAI (Honda Aero, Inc) — перша компанія, яка отримала сертифікат на виробництво FAA (Американська Авіаційна Адміністрація) на реактивні двигуни за останні 23 роки історії авіації.