Honda Civic Type R встановив третій рекорд серед передньопривідних автомобілів

Хот-хетч Honda Civic Type R встановив черговий рекорд. Модель показала найкращий час кола бельгійського треку Спа-Франкоршам серед передньопривідних автомобілів. Це стало третім рекордом машини після переможних заїздів на французькому Маньї-Кур і німецькому Нюрбургринзі.

За кермом хот-хетча під час рекордного заїзду по Спа-Франкоршам знаходився чемпіон гонок на витривалість в класі LMP2 Бертран Багетт. Він зміг проїхати бельгійський трек за 2 хвилини 53,72 секунди.

Абсолютним рекордом цього автодрому є час, показане Льюїсом Хемілтоном на боліді Формули-1 Mercedes — 1 хвилина 42,55 секунди. Серед серійних машин кращими на Спа є суперкари Radical і Koenigsegg One: 1 — 2 хвилини 16 секунд і 2 хвилини 32 секунди відповідно.

У найближчому майбутньому «Хонда» має намір також встановити рекорди «Сильверстоуна», «Ешторіла» і «Хунгарорінга». Серед запрошених пілотів — Дженсон Баттон і Тьяго Монтейро.

Хетчбек Civic Type R оснащується 320-сильним дволітровим турбомотором і шестиступінчастою «механікою». «Сотню» автомобіль набирає за 5,7 секунди. Максимальна швидкість — 272 секунди. Модель є є найшвидшою передньопривідною моделлю «Північної петлі» — 7 хвилин 43,8 секунди.