Історія Honda Gold Wing

Honda Gold Wing – туристичний мотоцикл, який по праву можна назвати “левом” у світі мотоциклів. Він є найбільш поважним, найбільш престижним та найбільш бажаним мотоциклом від Honda. 

Після випуску CB750 Four новостворену компанією нішу швидко почали заповнювати конкуренти, що змусило Соічіро Хонда замислитись про дещо більше, ніж супербайк. Спираючись на успіх CB750 Four, він зрозумів, що єдиний варіант створити щось ще більш грандіозне – це знову створити щось абсолютно нове.

У 1974, після довгих випробувань прототипів, Honda презентує перше покоління Gold Wing – GL1000. Його особливістю став двигун. Це був перший японський мотоцикл із 4-циліндровим двигуном об’ємом аж у 999 см3. Крім цього, він був опозитним, мав 2 розподільчих вали (SOHC), а також рідинну систему охолодження, що було новинкою для Японії. Потужність двигуна становила 80 к.с., а максимальна швидкість мотоцикла – 200 км/год при вазі 295 кг.

Паливний бак був розташований під сидінням, що дозволило виділити місце для бокса із інструментами. Також Gold Wing отримав 19-дюймове переднє колесо та 17-дюймове заднє із дисковими гальмами, при цьому переднє гальмо мало два диски.

Мотоцикл радо зустріли на ринку США, позаяк він повністю відповідав американській концепції “Чим більше, тим краще”. Його вартість становила 2.900$, що робило Gold Wing дешевшим за потенційних конкурентів від Harley Davidson та BMW.

Із намаганням наздогнати Honda та зайняти частку ринку великих туристичних мотоциклів інші японські виробники почали випускати подібні моделі. Через це Gold Wing постійно отримував деякі незначні оновлення. Аби здобути перевагу у “гонці озброєнь” із конкурентами Honda вирішила повернутись до своїх наробок. А саме, звернути увагу на 6-циліндровий двигун, що був розроблений інженером Шоїчіро Ірімаджірі, який свого часу спроектував двигун V12 для Формули-1. У 1988 році виходить нове покоління Gold Wing – GL 1500, який отримав плаский 6-циліндровий двигун об’ємом у 1500 см3. Це був перший мотоцикл із 6-циліндровим двигуном, який мав задню передачу, що стало подією для класу турінгових мотоциклів.

Останнє покоління Gold Wing Honda представила у 2017 році – GL1800. Це було перше радикальне оновлення мотоцикла за 17 років. Мотоцикл оснащений шестициліндровим опозитним двигуном об’ємом 1800 см3. Gold Wing п’ятого покоління оснащений передовими технологіями, що створювались та оновлювались протягом довгого існування моделі, такі як Throttle- by-wire, автоматична трансмісія DCT, Airbag, рідкокристалічний TFT дисплей, смарт ключі та Apple Car Play/Android Auto.

Honda Gold Wing безперечно є іконою у мотоіндустрії. За свою довгу 47-річну історію він дивував світ своїми характеристиками та унікальним характером.