Honda і Формула 1. Новий сезон 2020. Honda та Red Bull готові дивувати.

    Вже менше ніж за сім днів відбудеться перший етап сезону Формули-1 2020 року в Австралії. Після презентації болідів на новий сезон команди вирушили в Барселону, де відбулись передсезонні тести. Загалом, за 6 днів, клієнти Honda без проблем подолали 1549 кіл, 769 з яких належать гонщикам Scuderia Alpha Tauri. Дистанцію, яка приблизно дорівнює дистанціям трьох повних вік-ендів, болід команди зміг подолати на одному двигуні, що свідчить про високу надійність силової установки. Так як на тестах головним пріоритетом для команд є оцінити поведінку та надійність боліда, то про справжню швидкість команд можна буде судити тільки після суботньої кваліфікації у Мельбурні.

    Технічний директор Honda у Формулі-1 Тойохару Танабе залишився задоволеним роботою японських силових установок після тестів: “6 днів тестів лишилися позаду, і ми змогли їх провести практично без проблем. Здолавши багато кіл та провівши велику кількість різних тестів силової установки, ми зібрали багато даних. Ще рано говорити про конкурентноспроможність команд, адже всі працювали на різних програмах та в різних умовах. Але ми можем сказати, що це була гарна підготовка до нового сезону. Зараз ми будемо аналізувати зібрану інформацію та ретельно підготуємо силову установку до першого етапу, щоб розпочати сезон у добрій формі.”

              Коментуючи цілі команди Red Bull Racing Honda на новий сезон, керівник команди Крістіан Хорнер зазначив: “У нас дуже сильна команда – і пілоти, сама команда, і партнер-моторист є ключовим аспектом успіху також. Раніше нам не вистачало деяких складових. Всі бачили, як розвивались наші відносини з Honda: ми здобули 3 перемоги та 9 подіумів. Наразі розпочинаємо другий рік продовження співпраці з Honda, із силовою установкою що краще інтегрована у шасі, тож наші очікування ростуть. У нас дуже амбітні цілі на цей рік. Це виклик для нас. Ми знаємо, що у нас дуже сильні суперники, але у нас дуже гарна команда, і ми віримо, що зможемо боротися з ними в новому сезоні.”

              Сезон Формули-1 2020 року розпочнеться у ці вихідні в Австралії. В суботу, 14 березня, відбудеться кваліфікація, а на наступний день – гонка.