Honda і Формула 1. Сінгапур. Вечірній етап. Виклики моторспорту - це ДНК Honda.

    Гра стратегій, велика кількість сейфті-карів та видовищна боротьба пілотів на вузьких вулицях нічного треку Маріна- Бей — все це щорічно дарує вболівальникам напружену драму на Гран-прі Сінгапуру. Міська траса, довжиною 5,5 кілометрів, містить 23 підступні повороти, що значно ускладнює її проходження та підвищує ризик розбити болід. Це 2-ий вечірній етап у цьогорічному календарі чемпіонату — понад 1500 світлових прожекторів освітлюють вулиці Сінгапуру, з яких складається траса.

                Як правило, Маріна-Бей завжди сприяла болідам Red Bull Racing: тут є небагато швидкісних ділянок, що нівелює перевагу в потужності силових установок інших команд. Тому, для команди, яка завжди будувала гарне шасі, «бики» мали неабиякий успіх на цьому етапі.

    Три з 4-х болідів-клієнтів Honda вийшли на старт гонки з останньою специфікацією силовою установки: Даніїл Квят почав цей вік-енд з новою силовою установкою, але проблеми, які виникли під час Гонки в Італії на боліді росіянина, знову повторились, отже команда вирішила повернутись до старого мотору.

                Результати гонки для пілотів Red Bull Racing:

    Макс Ферстаппен посів 3 місце, здобувши 6-й подіум для команди у цьому році.

    Александр Албон, зберігши свою стартову позицію, перетнув фінішну пряму 6-м.

                Результати гонки для пілотів Scuderia Toro Rosso:

    П‘єр Гаслі, після старту з 11 місця, провів фантастичну гонку та посів 8 місце.

    Даніїл Квят здобув лише 15 місце.

                Після 15 етапу сезону, в Кубку конструкторів Red Bull Racing, маючи в активі 289 очок, займає 3 місце, а Scuderia Toro Rosso, маючи 55 очок, посідає 6 місце, наздоганяючи Renault, які мають 67.

                Пілот Red Bull Racing Макс Ферстаппен здобув дві перемоги та 6 разів піднявся на подіум в цьому сезоні, що свідчить про результативність тандему Red Bull Racing та Honda. Для Honda, яка провела 3 провальних роки з Mc Laren такий показник є ознакою прогресу. Звісно, такому результату також сприяли теплі стосунки з командою Toro Rosso у 2018 році, яка вказувала на недоліки силової установки та допомагала інженерам Honda покращити її. У сезоні 2019, після трьох оновлень силової установки, японці продовжують працювати не покладаючи рук для досягнення бажаної мети.

      Honda завжди розуміла і дуже добре знає, наскільки участь у королівських гонках є важким випробуванням. Світ Формули-1 потребує дуже сильного духу, де ти завжди прагнеш визнання і ніколи не здаєшся. Це постійна боротьба проти часу, знань і ресурсів. Результати цієї боротьби видні кожного другого тижня, коли проводиться чергова гонка. І незалежно від того, виграв ти чи програв, ти не можеш зупинитись для відпочинку на лаврах передових технологій — вони потребують подальшої постійної розробки та вдосконалення. Накладаючи на себе цей важкий тягар, Honda продовжує вдосконалювати свій продукт на шляху до перемог.

    На самому початку, участь Honda у автоспорті  могла бути необачним викликом чи, можливо, просто способом висловити свої мрії, чи заохотити себе. Але незабаром ці мрії Хонди почали захоплювати інших і одного дня вони здійснилися. Протягом усієї своєї історії Хонда любить кинути виклик і долати труднощі. Це шлях для Honda, і він не може допомогти сам по собі, але прагнення прийняти кожен виклик та здійснити кожну мрію — це є її шлях.

    Виклик моторспорту — це ДНК Honda, і це, безперечно, буде підтримано наступними поколіннями.