Honda і Формула 1, SPA, Бельгія: «Нічого не зупинить нас на шляху до досягнення успіху».

    Після літньої перерви Формула 1 повернулася у Бельгію на легендарну трасу Spa Francorchamps. У складі команд Red Bull Racing та Scuderia Toro Rosso відбулись зміни: Александр Албон, який проводить свій перший сезон в Формулі 1, замінив П’єра Гаслі в старшій команді биків. Це рішення було пояснено незадовільною формою француза у першій половині сезону та тестуванням пілотів Scuderia Toro Rosso в Red Bull Racing. У цей вік-енд Honda, як і всі мотористи, привезла 4 специфікацію цьогорічного двигуна. В Honda цим оновленням сподіваються зрівнятися по потужності з конкурентами із Mercedes. Даніїл Квят та Александр Албон, на боліди яких, протягом вік-енду, був встановлений оновлений двигун, отримали штрафні місця на стартовій решітці, тому як ліміт по кількості замінених елементів  силової установки був перевищений. Старт з останніх рядів стартового поля не завадив пілотам здобути очки. За результатами наповненої боротьбою гонки Квят та Албон, стартувавши з 19 та 17 місць, закінчили гонку на 7 та 5 місці відповідно. П’єр Гаслі перетнув фінішну пряму на 9 місці, після старту з 14 місця. Макс Ферстаппен, на жаль, зійшов з дистанції на першому колі гонки, через пошкодження боліда внаслідок контакту з болідом  Кімі Райкконена.

    Недільну гонку в Spa з оновленим двигуном проїхав лише Квят, Албону змінили двигун на попередній під час п’ятничних тренувань, щоб зберегти більш потужний двигун для наступних етапів, проте пілот все одно відбув штраф, адже він використовував новий двигун протягом вік-енду. Керівник Red Bull Racing Крістіан Хорнер на основі даних ,отриманих з боліда Даніїла, зазначив, що очікування від нового двигуна Honda підтвердились, але в Honda це не вважають кінцевою точкою успіху.  Honda має успішне минуле в Формулі 1 і прагне це повторити знову. Кожне оновлення силової установки є маленьким кроком до досягнення бажаної мети. Прийнявши рішення про участь у змаганнях Формули 1 у 1964 році,  Соічіро Хонда сказав : «Отже, прийшов час розпочати роботу над втіленням в життя нашої  нової мрії. Перемога в Формулі 1 для багатьох є чимось недосяжним. Але я прийняв своє рішення раз і назавжди. Ми докладемо максимум зусиль і нічого не зупинить нас на шляху до досягнення успіху».

    Антуан Юбер

    Під час суботньої гонки в Spa чемпіонату Формули 2 гонщик команди Arden Антуан Юбер попав в моторошну аварію. Француза було госпіталізовано. Через 1.5 години FIA офіційно повідомила, що молодий гонщик помер у лікарні через важкі травми. 22-річний француз був діючим чемпіоном серії GP3 та пілотом молодіжної програми Renault. В цьому році Антуан дебютував  у Формулі 2 та здобув дві перемоги: у Монако та у Франції. Ця трагічна подія стала потрясінням для всього світу автоспорту. Перед початком гонки Формули 1 пілоти та вболівальники вшанували пам’ять молодого гонщика та просто друга хвилиною мовчання. На кожному боліді було  написано “Racing for Anthoine”, що означає “Ганяємось за Антуана” Переможець Гран Прі Бельгії Шарль Леклер присвятив свою перемогу Антуану.