Honda і GM домовилися про спільну розробку автономних автомобілів

Honda і General Motors уклали угоду про спільну розробку систем автономного управління і нового автономного транспортного засобу. В спільний проект японська компанія протягом 12 років інвестує близько трьох мільярдів доларів США.

Як повідомила прес-служба Honda, одноразова інвестиція в дочірнє підприємство General Motors, американську компанію Cruise Automation, що спеціалізується на системах автоматичного управління, складе $ 750 мільйонів. Ще два мільярди доларів японці вкладуть в проект протягом наступних 12 років. Ці кошти спрямують на розробку програмного забезпечення та вдосконалення систем автономного управління, а також на розробку і налагодження серійного виробництва безпілотників.

«У Honda і лідерів в області автономних і електромобільних технологій Cruise Automation і General Motors спільне бачення повністю безпечного світу з нульовими викидами. Об’єднавши наші досягнення і зусилля, ми зможемо доповнити один одного, щоб розробити найбільш ефективний автономний автомобіль », — сказав віце-президент Honda Сейджи курайш.

У січні 2017 року General Motors і Honda Motor оголосили про створення першого в автомобільній індустрії спільного підприємства з виробництва водневих паливних елементів для автомобілів. СП Fuel Cell System Manufacturing (FCSM) розташоване на території виробничого комплексу GM в Браунстауні, штат Мічиган. Спільні інвестиції компаній в FCSM складуть $ 85 млн. Серійне виробництво паливних систем планують почати до 2020 року.