Honda Legend - перший у світі серійний автомобіль із 3 рівнем автономності

Honda протягом довгого часу є світовим лідером у розробці та створенні технологій безпеки. Обравши за базис гасло «Safety for everyone» (Безпека для кожного), Honda прагне створити абсолютно безпечне суспільство без аварій на дорогах. Представивши Honda Sensing Elite, компанія робить черговий крок на зустріч бажаному майбутньому.

Honda Sensing Elite є покращеною версією комплексу засобів безпеки Honda Sensing. Приставка Elite вказує на передові та “елітні” технології, які входять до нього.

Такими технологіями є: автопілот у заторах (Traffic Jam Pilot), адаптивний круїз-контроль у межах заданої смуги (Adaptive in Lane Driving) та доповнений круїз-контроль із можливістю зміни смуги руху без участі водія (Active Lane Change with Hands-off Function). Цікавою є також система Emergency Stop Assist, яка в разі відсутності реакції водія на запит про передачу на ручне керування екстрено зупиняє автомобіль у крайній смузі руху, використовуючи аварійні вогні та звуковий сигнал. Також в авто встановлена камера спостереження, яка слідкує за станом водія.

При розробці Honda Sensing Elite було змодельовано близько 10-мільйонів можливих дорожніх ситуацій, а тестові автомобілі подолали понад 1.3 мільйона кілометрів швидкісними автомагістралями.

На відміну від автомобілів із 2 рівнем автономності, у яких водій повинен постійно слідкувати за ситуацією на дорозі, водій Honda Legend зможе в певних умовах повністю передати керування автомобілем штучному інтелекту та дивитись телевізор чи встановлювати нову точку навігації. 

Honda Legend буде вироблена тиражом у 100 екземплярів та реалізована на японському ринку. “Traffic Jam Pilot” була офіційно визнана Міністерством Інфраструктури, Транспорту і Туризму Японії як технологія, що відповідає 3-у рівню автономності.

Сьогодні звичайна версія Honda Sensing інтегрована у більшість моделей європейського модельного ряду, які також представлені в Україні (CR-V 1,5 Turbo; CR-V Hybrid та Jazz/Jazz Crosstar). 

Вона включає в себе: 

▪️Інтелектуальний адаптивний круїз-контроль

▪️Систему утримання у смузі руху

▪️Систему запобігання виїзду із смуги руху

▪️Систему відстеження поперечного руху

▪️Систему уникнення зіткнень

▪️Моніторинг «сліпих» зон

▪️Систему контролю за втомою водія