Honda навчила автомобілі «бачити» крізь стіни

Компанія Honda представила нову систему безпеки Smart Intersection, яка допоможе транспортним засобам «бачити крізь будівлі». Презентація системи, спрямованої на зменшення кількості аварій на перехрестях, відбулася в американському місті Мерісвіллі, штат Огайо.

Технологія Smart Intersection використовує можливості протоколу зв’язку автомобілів з інфраструктурою (V2X), програмне забезпечення для розпізнання об’єктів, розроблене фахівцями Honda, і встановлені на перехрестях камери, здатні фіксувати об’єкти на відстані до 91 метра. Зображення з камер транслюється на обчислювальну платформу, де перетворюється в 360-градусну картинку місцевості, на якій в режимі реального часу відображаються всі рухомі об’єкти, в тому числі пішоходи і велосипедисти. Бортовий комп’ютер підключеного транспортного засобу декодує інформацію і, при необхідності, попереджає водія про можливість зіткнення за допомогою візуальних і звукових сигналів.

Як стверджують розробники, Smart Intersection «дозволяє автомобілям бачити крізь будівлі і стіни практично в будь-яких погодних умовах і оповіщати водіїв про приховані небезпеки», роблячи перетин перехресть більш безпечними. За даними статистики, 40% всіх дорожньо-транспортних пригод в США відбуваються на перехрестях. Щорічно в них гинуть майже 7000 чоловік.

Пілотний запуск системи в Мерісвіллі став частиною проекту 33 Smart Mobility Corridor, в рамках якого на 56-кілометровій ділянці шосе №33 буде створена зона для безпечного руху безпілотних і підключених до мережі автомобілів.

 

«Технологія V2X є важливим компонентом більш розумної і безпечної транспортної екосистеми і може грати певну роль в створенні товариства з нульовою аварійністю. Дослідження, проведене спільно з містом Мерісвілл, дасть нам краще уявлення про те, як технології V2X можуть бути додатково вдосконалені і найбільш ефективно розгорнуті в інтересах усіх учасників дорожнього руху », — сказав віце-президент зі стратегічних досліджень в Honda R & D Americas, Inc . Тед Клаус.