ГОНЩИКИ НА АВТОМОБІЛЯХ HONDA ЗАЙНЯЛИ ВСІ ПЕРШІ МІСЦЯ В СЕРІЇ ЗМАГАНЬ INDY CAR

Пілот Такума Сато (Takuma Sato) завоював перше місце для команди Honda Rahal Letterman Lanigan в змаганнях Verizon IndyCar Series на треку Portland International Raceway. Всього ж в першій десятці фіналістів відзначилися 6 з 14 гонщиків на болідах Honda.

На трасі Сато продемонстрував чудове керування своїм болідом укупі з ефективним витратою палива і підтриманням середньої швидкості на рівні 166 км / ч. На останніх 20 кругах він лідирував з відривом усього в 0,6 секунди від пілота команди Andretti Autosport Райана Хантер-Рея (Ryan Hunter-Reay). Перемога в заїзді стала десятою для автомобілів Honda в цьому сезоні. Всі п’ять команд-партнерів Honda стали лідерами як мінімум в одній гонці ось уже другий рік поспіль.

Такума Сато, пілот Rahal Letterman Lanigan, лідер гонки, що стартував з 20-ї позиції, заявив: «Цього року у мене вже було пару важких вихідних і виснажливих заїздів. Болід впевнено тримав темп протягом усього змагання, незважаючи на різні труднощі на треку. На початку сезону ми не змогли гідно пройти кваліфікаційні заїзди, але тепер мене забезпечили двома новими комплектами шин, до того ж переглянута стратегія показала себе просто блискуче. На фінішній прямій я дивився на трибуни, переповнені радісними фанатами … Думаю, це був один з кращих днів мого життя ».

Серія Verizon IndyCar продовжиться на трасі Сонома в передмісті Сан-Франциско 18 вересня. Фінальна гонка сезону, яка визначить найкращих пілотів цього року.