Гран-прі Угорщини: Фантастична робота механіків, інженерів та пілотів Red Bull Racing Honda дозволила команді здобути черговий подіум та посісти 2 місце в Кубку Конструкторів.

    Хунгароринг – траса, яка завжди пасувала болідам Red Bull та Toro Rosso (зараз Alpha Tauri), тож команди розраховували провести сильний та результативний вік-енд. Але ще в п’ятницю команд спіткали труднощі: інженери Red Bull не змогли підібрати потрібні налаштування боліда, а пілоту Alpha Tauri П’єру Гаслі довелось пропустити перше тренування через проблеми з двигуном.

    В кваліфікації проблеми продовжувались. Як наслідок, Макс Ферстаппен та його напарник Александр Албон посіли лише 7 та 13 місця відповідно. В фінальну частину кваліфікації також пройшов Гаслі, але, через чергові проблеми з силовою установкою, французу довелось її пропустити.

    Попри достатньо непереконливі результати у кваліфікації, в гонці пілоти змогли “вижати” максимум з своїх болідів та показати фантастичний результат.

    Результати

    Red Bull Racing Honda :

    Макс Ферстаппен (7 2 )  Вже на старті Макс зумів відіграти 5 позицій та згодом почав збільшувати відрив від найближчих переслідувачів. Майже всю гонку голландець мав високий темп, але ще недостатній для боротьби з пілотом Mercedes Льюїсом Хемілтоном . Наприкінці гонки напарник Хемілтона Вальтері Боттас почав пресингувати пілота Red Bull, але Максу вдалося зберегти 2 місце.

    Александр Албон ( 13 ⇑ 5)  Після провальної кваліфікації Алекс потрапив під хвилю критики зі сторони фанів. Але це не завадило йому провести серію успішних обгонів та досягти прекрасного результату.

    Scuderia Apha Tauri Honda :

    П’єр Гаслі (10 Н/Ф)  Перед гонкою на болід П’єра встановили нову силову установку аби уникнути проблем під час гонки. Але серія невдач П’єра продовжилась: на 18 колі йому довелось зійти з дистанції через поломку коробки передач.

    Даніїл Квят ( 17   12)  Під час прогрівочного кола Даніїл запропонував команді змінити комплект шин з проміжної (дощової) на сліки та стартувати з піт-лейну, проте команда йому відмовила. Як виявилось, така тактика була виграшною. Попри нереалізовану тактичну перевагу Квят все одно зміг показати непоганий результат.

    Безперечно, героями гонки, крім пілотів Red Bull, стали механіки команди, які прямо на стартовому полі змогли відремонтувати болід Макса Ферстаппена, котрий він пошкодив під час кола-виїзду на стартову решітку. За словами керівника команди Крістіана Хорнера, механікам вдалось зробити за 20 хвилин те, що зазвичай забирає близько півтори години. В знак подяки Макс Ферстаппен присвятив механікам свій подіум у гонці. Цей героїчний вчинок механіків перекликається з словами Соїчиро Ірамаджірі, колишнього президента Honda в Америці : “В перегонах між водієм, механіками та інженерами існує командна робота, яка й визначає успіх або провал. Якщо механік не виконує роботу, то у водія немає шансів. Якщо інженер належним чином не збудує автомобіль, то у механіків немає шансів” Так само й водій, -якщо він допуститься помилки, то праця механіків та інженерів буде просто марною.

    Після 3 етапу Red Bull Racing Honda посідає 2 місце у Кубку Конструкторів, а Scuderia Alpha Tauri Honda – 7.

    Через два тижні на нас чекає наступна серія з 3 гонок поспіль. 2 та 9 серпня відбудуться етапи в Британії, а 16 серпня – в Іспанії.