Хонда і Формула 1 Боротьба за перемоги триває.

    Минулими вихідними на трасі Монца, в Італії, відбувся 14-й етап чемпіонату Формули 1 сезону 2019. Це один із «найстарших» автодромів (69 Гран Прі, найбільше ніж на будь якій трасі в історії Формули 1), що вважається най швидкісним  в сучасному календарі Формулі 1 через велику кількість швидкісних ділянок. Відповідно, велику роль в виступах команд на цій трасі відіграє ефективність силової установки. Тиждень тому, в Бельгії, дебютувала 4 специфікація двигуна Honda, яка виправдала свої очікування. Отже, перед початком вік-енду, в Honda вирішили встановити на боліди Макса Ферстаппена та Александра Албона оновлену силову установку. Після старту з кінця пелетону, Макс Ферстаппен здобув 8 місце, а його напарник посів 6 місце. Для команди Toro Rosso домашній етап склався не найкращим чином: Даніїл Квят був змушений зійти з дистанції через проблеми з двигуном. П’єр Гаслі перетнув фінішну пряму 11-тим.

    Звісно, японський виробник досяг значних результатів у цьому році, але зупинятись на цьому не збирається. Коментуючи чутки про вихід Honda з Формули 1 після 2020-го року, голова автоспортивного підрозділу Honda зазначив: «У минулому році до літньої перерви у Red Bull було 223 очка, а наразі вони набрали 244, при тому, що друга машина абсолютно не виправдовує покладених на неї очікувань, але це дає нам натхнення на продовження роботи. Не тільки Honda, але і звичайні люди в Японії дуже тепло сприйняли наші успіхи у нинішньому сезоні. Однак поки не можу сказати, коли настане визначеність щодо роботи в Формулі-1 після 2020 року — зараз обговорення всередині команди ще не завершено».

    Свого часу, голова конструкторського бюро Honda Катсумі Ічіда відповів на це саме питання так: «Мене дуже багато раз запитували, чому ми продовжили брати участь у Формулі 1. Це пов’язано з ідентичністю Honda і може бути прослідковано з мрій Соїчіро Хонда в молодості: «Я мріяв власними руками збудувати автомобіль, який буде домінувати в гонках. Маючи Honda Motor Co. Ltd., я беру на себе завдання показати можливості японської індустрії усьому світу»».

    З роками менталітет однієї з найпрацьовитіших націй світу не змінюється: очевидно, що в Honda, за роки її існування, кожен робітник розумів, що він має зробити свою роботу якнайкраще та рано чи пізно досягти бажаної мети. Можна впевнено зробити висновок, що головні перемоги Honda в сучасній Формулі 1 ще попереду.