Хонда у Формулі 1. Підсумки сезону 2019. Боротьба за титул розпочата.

    Вже незабаром розпочнуться передсезонні тести, а згодом й новий сезон Формули-1, тож самий час підвести підсумки сезону 2019 року для Honda та її клієнтських команд, щоб краще зрозуміти стартові позиції на 2020.

              В 2019 році Honda вперше за довгий час співпрацювала одразу з двома командами. Дивлячись на 9 місце молодшої команди «биків» Scuderia Toro Rosso Honda у Кубку конструкторів в 2018 році, експерти скептично оцінювали амбіції альянсу Red Bull Racing з Honda. Проте ці прогнози були розвіяні вже на першому етапі в Австралії, коли пілот RBR Макс Ферстаппен посів 3 місце.

              За сезон команди зуміли перервати багато нерезультативних серій для Honda у Формулі-1. На Гран-прі Австрії Макс Ферстаппен здобув першу перемогу для японського моториста за 13 років, а на Гран-прі Бразилії Макс разом з пілотом команди STR П’єром Гаслі здобув переможний дубль для Honda за 28 років. Також, крім високих досягнень на треку, японський концерн нарешті зміг подолати проблему надійності силових установок, яка переслідувала його протягом 3-х важких років з McLaren.

              В Кубку конструкторів, здобувши 9 подіумів та 3 перемоги, Red Bull Racing Honda посіла 3 місце, а Scuderia Toro Rosso Honda — 6 місце, здобувши для себе рекорд у Формулі 1 – два подіуми за один сезон. В особистому заліку 3 із 4-х пілотів двох команд потрапили у топ-10 , а Макс Ферстаппен посів 3 місце, поступившись тільки пілотам чемпіонської команди.

    Тож, як ми і передбачали на початку сезону 2019, він склався для Honda і її партнерських команд успішним та обнадійливим. Очевидно, що поряд із технологічними досягненнями, величезну роль у високих результатах зіграли приязні стосунки та повне взаєморозуміння між Honda та командами Red Bull Racing та Scuderia Toro Rosso. Honda неодноразово висловлювала за це свою подяку партнерам. Це важко описати словами, але командна співпраця, що надихається «філософією поваги до особистості», здатна творити дива та долати будь які, навіть найважчі, виклики життя. 

              Впевнено провівши попередній сезон, обидві команди позитивно оцінюють свої сили у новому сезоні 2020 року. В команді Red Bull Racing заявили, що чекають на боротьбу за Кубок конструкторів та перемоги в особистому заліку. А команда Scuderia Toro Rosso, яка з наступного сезону носитиме назву Scuderia Alpha Tauri Honda, сподівається на закріплення своїх позицій у середній групі.

              Після закінчення передсезонних тестів 28 лютого команди наступного разу вийдуть на трек 15 березня у рамках Гран-прі Австралії.

    Отже, чекаємо добрих новин!