Хонда у Формулі 1. «Успіх – це 99% невдач»

9-й етап чемпіонату Формула-1 відбувся в Австрії на трасі Red Bull Ring. Цей вік-енд вважається «домашнім» для команди Red Bull Racing. Цей факт, звісно, підвищив очікування вболівальників та команди від цього етапу. Пілот Red Bull Racing Max Verstappen після невдалого старту гонки, з допомогою команди та інженерів Honda, показав блискучий пілотаж та здобув перемогу. Ця перемога стала першою для альянсу Red Bull-Honda, що вселяє впевненість у виборі команди щодо моториста. Вона також є дуже важливою і для Honda

RED BULL RING, AUSTRIA — JUNE 30: Race winner Max Verstappen, Red Bull Racing celebrates on the podium by pointing to the Honda badge on his overalls during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Останній раз, коли в гонці перемагала машина з двигуном японського виробника, був у 2006, коли Jenson Button в Угорщині виграв дощову гонку у складі команди Honda. Перемога на Гран прі Австрії стала особливо солодкою для Honda, адже цей результат показав, що японський виробник йде у правильному напрямку в розробці силової установки. Нарешті, Honda досягла успіху, довівши всім критикам, що компанія живе не лише своїми минулими успіхами – вона повернулась у Формулу-1, щоб повторити, або навіть перевершити свої історичні здобуття. І ця перемога є якнайкращим тому  відображенням. Сам Соїчіро Хонда казав: « Про успіх мріє кожен. Для мене ж успіх — це подолання постійних невдач. По суті, успіх в будь якій справі займає 1 відсоток, тоді як невдачі – 99. » Справді, з моменту повернення Honda у Формулу-1, японська компанія стикалась з багатьма проблемами та постійно піддавалась критиці вболівальників та команди-клієнта, але це все не похитнуло впевненість Honda у своєму майбутньому успіху.