Минулого вік-енду відбувся перший етап сезону 2021 року у Бахрейні. Після передсезонних тестів, на яких клієнтські команди Honda продемонстрували гарний темп, їх основною задачею було перетворити час на колі у результат. І вони це зробили.

    У суботній кваліфікації пілот RBR Honda Макс Ферстаппен здобув поул. Його найближчий переслідувач, пілот Mercedes Льюїс Хемільтон, програв 0,4 секунди. Іншим героєм суботи став П’єр Гаслі, який зміг здобути 5 місце для свого Alpha Tauri на стартовій решітці👊🏼

    Дебютна гонка сезону 

    супроводжувалась запеклою боротьбою між Mercedes та Red Bull, у якій, через невдалу тактику «биків», Льюїс Хемільтон здобув верх. Інший пілот RBR Honda – Серхіо Перес після старту з піт-лейну здійснив потужний прорив та посів 5 місце, через що отримав звання гонщика дня💪🏼

    По-справжньому в гонці вразив новачок Alpha Tauri та протеже Honda – Юкі Цунода. 20-річний японець відіграв 5 позицій та посів 9 місце у гонці. Його напарник, П’єр Гаслі, через поломку переднього антикрила, відкотився назад та посів лише 17 місце. 

    Основним досягненням цього вік-енду став 200-й подіум для Honda у Формулі-1. 200-й подіум для компанії, чий творець, Соічіро Хонда, просто вірив у свою мрію створити автомобіль, який би перемагав у гонках. Проте сьогодні всі у Honda Racing F1 вірять в те, що цього року на Honda чекають не тільки подіуми, а й перемоги та чемпіонський титул.

    Наступний Гран-прі відбудеться 16-18 квітня в Італії на легендарній трасі в містечку Імола.