Місяць з моменту закінчення сезону Формули-1 - саме час згадати яким він видався для Honda.

    Вже минув місяць з моменту закінчення сезону Формули-1, отже саме настав час згадати яким він видався для Honda.

    3 перемоги, 14 подіумів та 41 фініш у топ-10 на 4-х гонщиків. Непогано, чи не так? В Кубку Конструкторів команди RBR Honda та AT Honda посіли 2 та 7 місця відповідно. Востаннє так високо у командному заліку Honda опинялась у 2004 році. Також в цьому сезоні було здобуто найбільшу кількість подіумів з 1991 року.

    Крім цього, сезон 2020 року ознаменувався декількома надзвичайними досягненнями для Honda у Формулі-1:

    🔸Завдяки перемозі П’єра Гаслі на Гран-прі Італії Honda стала першим мотористом у гібридній ері (з 2014 року), який перемагав у гонках з двома різними командами.
    🔸У сезоні 2020 Honda стала єдиним мотористом, який не отримав штрафів за понаднормову зміну елементів силової установки, що свідчить про їх високу надійність.

    Основним показником прогресу Honda у сезоні 2020 є підвищення надійності двигунів. Натомість, ще у 2015 році пілоти команди McLaren-Honda отримували на двох аж 305 штрафних позицій на стартовій решітці, через постійні поломки елементів силової установки.

    Звісно, висока надійність є результатом кропіткої та довгої роботи інженерів Honda, які вже не вперше доводять світові, що вміють будувати найкращі двигуни.

    Тож виступи Red Bull Racing Honda та Scuderia Alpha Tauri Honda дають привід сподіватися на ще кращі результати у 2021 році. Коментуючи очікування від наступного сезону технічний директор Honda у Ф-1 Тойохару Танабе зазначив: «Як й було оголошено, наприкінці наступного сезону Honda покине Формулу-1. Але наша мета залишається незмінною: виграти чемпіонат. Разом з нашими командами-партнерами ми будемо наполегливо працювати протягом міжсезоння у пошуках більшої ефективності, аби повернутися сильнішими».