«Безпека є для нас надзвичайно важливою, і ми раді, що автомобіль отримав максимальні п’ять зірок у новій процедурі тестування Euro NCAP», — прокоментував Такекі Танака, керівник Великого проекту Honda.
     
    «Повністю переробивши Jazz, ми змогли включити нові передові структурні технології та найновіші засоби пасивної безпеки, щоб забезпечити винятковий захист від багатьох видів аварій. Завдяки вдосконаленому набору покращених функцій безпеки та допоміжних засобів для водія в стандартній комплектації, ми домоглися того, що Jazz залишається одним з найбезпечніших автомобілів у своєму класі. Ключовою новою особливістю Jazz є покращена панорамна оглядовість переднього скла, і ми пишаємося тим, що досягли цього, не погіршуючи загальних показників безпеки при зіткненні — цього ви не побачите в жодному іншому автомобілі».
     
    Новий Honda Jazz e: HEV був удостоєний максимальної п’ятизіркової оцінки в останньому турі тестів безпеки Euro NCAP, які представляють собою низку суворих вимог. Jazz має абсолютно нову структуру кузова та стандартно оснащений передовим комплексом систем активної безпеки та технологій допоміжних засобів для водія. Ця комбінація ретельно інтегрованих функцій активної та пасивної безпеки зміцнює репутацію моделі як одного з найбезпечніших легкових автомобілів у Європі.
    Для розкриття поняття безпеки нового Jazz спочатку пропонуємо поглянути на конструкцію автомобіля зі сторони пасивної безпеки.
     
    Враховуючі власні вимоги до безпечності своїх автомобілів, інженери Honda застосували технологію конструкції кузова Advanced Compatibility Engineering (ACE), яка допомагає рівномірно розподілити енергію зіткнення по всій передній частині автомобіля, і зменшує силу удару, передану іншим транспортним засобом. Технологія (ACE) забезпечує Honda лідерство в світових рейтингах безпеки починаючи з 2005 року.
     
    Наступним революційним рішенням є те, що автомобіль оснащений 10-тьма подушками безпеки. Нові рішення для цього класу автомобілів — це встановлення подушки безпеки під кермом автомобіля для захисту ніг водія. Також новою є і передня центральна подушка безпеки, що розкривається у простір між водієм та пасажиром, зменшуючи можливість безпосереднього зіткнення голів пасажирів передніх сидінь у разі бокового удару. Позаду автомобіль оснащений системою бокових подушок безпеки на задніх сидіннях.
     
    Особливості пасивної безпеки доповнюються провідною в галузі технологією активної безпеки та допомоги водію — Honda SENSING, яка тепер включає вдосконалену ширококутну камеру з вищою роздільною здатністю, яка розпізнає ширший спектр дорожнього покриття та характеристик руху. Комплекс систем Honda SENSING, який поставляється в стандартній комплектації майже для всіх моделей Honda, серед багатьох інших функцій також включає в себе адаптивний круїз-контроль, систему утриманню у смузі руху та систему запобігання виїзду з смуги.
     
    З першого погляду на автомобіль, вважаючи його невеликі розміри, важко уявити таку високу ступінь продуманості кожної деталі та кожного інженерного рішення, але фактом є те, що новий Jazz e: HEV вартий вважатися одним з найрозумніших автомобілів сьогодення, який, до речі, оснащений виключно ефективною гібридною силовою установкою.