Переможний дубль для Honda в Бразилії

    17 листопада 1906 року народилась людина, яка створила те, що ми сьогодні ми називаємо Honda. Саме в 113 річницю з дня народження Соїчіро, компанія здобула найвищий результат з дня повернення до Формули 1 в 2015 році в новітню «гібридну» еру.

    Все почалося ще в суботній кваліфікації. Обидві команди показували хороший темп. П’єр Гаслі зміг третій етап поспіль пробитись до фіналу кваліфікації, в якій він цього разу посів 7 місце. Алекс Албон був 6, а його напарник Макс Ферстаппен виграв кваліфікацію та здобув поул. Востаннє на боліді з двигуном Honda в Бразилії це зробив Айртон Сенна в 1991 році. Тож для Honda, вже за день до гонки, цей вік-енд видався успішним. Проте тоді ще ніхто не знав які результати очікують на команди в недільній гонці.

    Пілоти Scuderia Toro Rosso та Red Bull Racing протягом всієї дистанції мали достатньо швидкий темп для того, щоб впевнено боротися проти суперників. Розв’язкою гонки стало, спровоковане лідерством Ферстаппена, зіткнення двох болідів Феррарі, яке призвело до появи сейфті-кара на трасі. Після того як увесь пелотон зібрався і гонка відновилася, пілот Mercedes врізався в болід Алекса Албона, тим самим позбавивши його всіх шансів на подіум. П’єр Гаслі вів боротьбу з болідом Mercedes до самої фінішної прямої та в результаті все ж таки зміг вибороти 2 місце, з розривом від Хемілтона в 0,062 секунди. Макс Ферстаппен перетнув фінішну пряму 1-им і таким чином здобув третю перемогу для Red Bull Racing Honda у цьому сезоні. Для Scuderia Toro Rosso це був третій подіум в історії команди, та її другий за час співпраці з Honda.

    Результати гонки:

    1.Макс Ферстаппен

    2.П’єр Гаслі

    10.Даніїл Квят

    14.Алекс Албон

    Дуже символічно, що саме в цей особливий день, Honda досягла тих результатів, про які вона мріяла вже давно, і про які, в свій час мріяв Соїчіро. Honda повернулась до Формули 1 перемагати, і вона буде це робити. Honda має ціль. Honda досягає своєї мети, незважаючи на труднощі та критику інших. Honda не зупиняється на досягнутому.

    Мрії дійсно мають силу!

    Саме тому девізом Honda  є  «The Power of  Dreams» – Сила Мрій!