Перший етап Формули 1 у сезоні 2020

    Дочекалися! Наш улюблений спорт повернувся, аби знову дарувати ті емоції, котрих так бракувало протягом семи місяців карантинної паузи.

    Минулих вихідних відбувся перший етап Формули 1 у сезоні 2020. Він пройшов в Австрії, на трасі Red Bull Ring.

    У команди Red Bull Racing були всі підстави, аби розраховувати на повторення торішного тріумфу на домашньому Гран-прі. Усупереч очікуванням, команді не вдалося реалізувати свій потенціал у недільній гонці. З чотирьох болідів з двигунами Honda лише один зміг закінчити гонку та потрапити в очкову зону (Топ 10). Загалом, фінішну пряму перетнуло лише 11 з 20 болідів — нетипове явище для сучасної Формули.

    🏁 Результати 🏁

    Red Bull Racing Honda:
    🔸 Макс Ферстаппен (2 ⬇️ Н/Ф): Макс впевнено провів перший відрізок гонки, проте змушений був зійти з дистанції вже на 11 колі через проблеми з електронікою боліда.

    🔸 Александр Албон (4 ⬇️ Н/Ф): Протягом гонки Алекс помітно поступався за темпом пілотам Mercedes. Наприкінці гонки, маючи перевагу над лідерами в комплекті шин, Албон спробував поборотися за перемогу. Через контакт з болідом Льюїса Хемілтона, Алекс відкотився на останнє місце, а згодом був змушений зійти з дистанції через аномальні дані телеметрії двигуна.

    Scuderia Alpha Tauri Honda:
    🔸 П’єр Гаслі (12 ⬆️ 7): Француз провів дуже сильну гонку. Наприкінці зумів посісти 7 місце, стримавши натиск пілота Renault, котрий мав перевагу в комплекті шин.

    🔸Даніїл Квят (13 ⬇️ Н/Ф): На останніх колах гонки Даніїл перебував на межі очкової зони, проте через поломку підвіски боліда зійшов з дистанції.

    Попри непереконливий початок, керівники обох команд та самі пілоти підтвердили: боліди конкурентоспроможні та мають непогану швидкість. Керівник команди Alpha Tauri Франц Тост зазначив, що сильна сторона їх боліда — силова установка Honda: “Ви все бачили самі: з точки зору двигунів ми в гарному положенні. Renault не в змозі нас обійти. Крім того, в інших команд виникли проблеми. Отже, в плані силової установки у нас все добре”.

    Вперше за історію Формули 1 два етапи поспіль відбудуться на одній трасі. Вже через декілька днів розпочнеться другий етап сезону, котрий, щоправда, матиме трохи іншу назву — Гран-прі Штирії.