Red Bull із наступного сезону Формули-1 переходить на двигуни Honda

У японській компанії визначили першу задачу-мінімум для їх партнерства з Red Bull Racing, яке стартує з наступного сезону.

У вівторок стало відомо про рішення Red Bull закінчити співпрацю з Renault і перейти на мотори Honda, починаючи з 2019 року.

Після переходу Ф1 на гібридні силові установки альянс Red Bull і Renault, до того чотири роки не знав поразок, зміг виграти десять гонок. Команда стабільно займала місця в першій трійці Кубка конструкторів, за винятком сезону-2015 року, коли стала четвертою, пропустивши Williams.

На думку керівника автоспортивного підрозділу Honda Масаши Ямамото, по ходу співпраці з японською компанією колектив з Мілтон-Кінсі не повинен виступати гірше цього рівня.

«Red Bull — одна з топ-команд, — сказав Ямамото. — Вона виграла кілька чемпіонатів і в цьому році вже перемогла в двох гонках. Зрозуміло, у них дуже хороше шасі, і це значить, що у нас будуть високі шанси на перемоги в Гран Прі.

Це дає сильну мотивацію для всіх співробітників Honda, але в той же час для нас це великий тиск і відповідальність. Однак за своєю природою Honda завжди прагне до високих цілей — і думаю, саме це робить її такою, яка вона є.

У якості відправної точки ми хочемо, щоб рівень Red Bull не впав нижче нинішнього. Але наша мета в тому, щоб домогтися більшого в порівнянні з тим, що у них є на даний момент. Ми кинемо всі ресурси на розвиток [силової установки] для наступного сезону ».

Ямамото додав: «Думаю, зараз всі інші команди вже почали роботу над машинами 2019 року, так що нам також потрібно приступити до спільних дій по інтеграції силової установки і шасі.

Хоча у нас більше часу в порівнянні з торішньою ситуацією з Toro Rosso, все ж його менше, ніж у інших. Так що нам потрібно переконатися, що у нас хороша взаємодія, яка забезпечить правильний розвиток. Є плюс в тому, що наші бази розташовані близько одна до одної (бази Red Bull і Honda розташовані в Мілтон-Кінсі — прим. Ред.) ».