Становлення автовиробника-гіганта. Історія видатної моделі Honda, яка врятувала компанію від ймовірної кризи та завоювала ринок – Honda Civic.

    Важко уявити, що Honda, яка зараз входить до списку найбільших автовиробників світу, колись була у скрутному становищі. На початку 70-х через комерційну невдачу деяких серійних моделей компанія переживала непрості часи. Але саме тоді компанія створила одну зі своїх найпопулярніших моделей, яка заявила про Honda на весь світ – Civic.
    Honda Civic розпочав нову еру в історії компанії. При розробці моделі Honda змінила свій фундаментальний принцип створення автомобіля: авто розроблялось навколо людини, а не двигуна. Тому новий Civic мав стати компактним за розміром, але, водночас, комфортним, просторим, багатофункціональним та практичним. Тоді створити автомобіль з таким поєднанням характеристик було непросто, але, як усім відомо: “Хонду створив інженер”.
    Своєю концепцією Civic суттєво відрізнявся від інших автомобілів в своєму класі: він отримав двооб’ємний кузов та передній привід з поперечно розташованим двигуном, що було нетипово для японських автомобілів того часу. На відміну від інших передньопривідних авто Civic отримав незалежну підвіску всіх коліс, завдяки чому покращувалась стійкість, маневреність і зменшувалась його загальна вага. Аби зробити просторий салон, були впроваджені інноваційні деталі, які, хоч якось, могли вплинути на простір навколо водія або пасажира. Так, наприклад, панель приладів була пласкою комбінованою і не мала жодної центральної консолі для різних датчиків.
    Наслідком цієї концепції стало зменшення об’єму моторного відсіку. «Серцем» Civic став невеликий 4-х циліндровий двигун об’ємом 1.2 літри. Але його потужності приблизно у 65 кінських сил було більш ніж достатньо аби забезпечити відмінну динаміку автомобілю вагою трохи більше 600 кг. Особливістю цього двигуна стала водяна система охолодження, яка, для того часу, була певною інновацією для Honda.
    Аби забезпечити компактність, Civic був виконаний у кузові хетчбек, а його трапецієподібний профіль, який спочатку здавався чимось незвичним, згодом отримав широку підтримку. Зовнішній вигляд автомобіля сподобався покупцям і фахівцям не тільки в Японії, але також у Європі та Америці.
    З початку розробки моделі в 1970 році вже за два роки модель вийшла на ринок і одразу отримала визнання і підкорила ринок, що для того часу було рекордом в автоіндустрії. В Японії Civic був удостоєний звання «Автомобіль року» в 1972, 1973 та 1974 роках, а в Канаді він займав перше місце в рейтингу найкращих імпортних авто з 1976 по 1978 роки. Ці досягнення продемонстрували публічне визнання інженерних та дизайнерських рішень, винайдених командою розробників Honda.
    Інтерес до Civic на закордонних ринках значно примножився після реакції Honda на Акт чистого повітря, принятий у США в 1970 році. Впровадивши революційну систему CVCC, Honda стала першим автовиробником, який відповідав новим стандартам обмеження кількості викидів в атмосферу.
    Інженерам Honda вдалось досягти мети і створити автомобіль з абсолютними цінностями, що й надало йому визначальних характеристик: функціональності та мінімалістичності, оптимального поєднання розмірів, продуктивності та економічності.
    З розвитком компанії Honda в ролі автовиробника, Civic став однією з найпопулярніших моделей марки та ввійшов у список найбільш продаваних автомобілів у світі. З 1972 року по 2020 було створено десять поколінь Honda Civic та продано майже 20 000 000 авто. За 48 років існування Civic змінився, але його покликання залишилось незмінним: дарувати людям комфорт, практичність та радість від керування.
    Honda Civic – автомобіль перевірений роками. Він чекає на Вас в автосалонах дилерів Honda в Україні.
    Твоя Honda – твоя впевненість.