Тріумф Honda на етапі Honda Indy Toronto

Новозеландський пілот Скотт Діксон фінішував другим на етапі Honda Indy Toronto, поступившись 14 сотих секунди переможцеві гонки Симону Пажено. Олександр Россі посів третє місце, ставши другим пілотом на подіумі, виступаючим з двигуном Honda.

Стартувавши другим, Діксон переслідував Симона Пажено, проте не зумів випередити француза навіть після серії піт-стопів. Останні 25 кіл перегонів були для лідерів особливо важкими, так як їм довелося пробиватися через щільний потік інших гонщиків.

Лідером чемпіонату залишається Джозеф Ньюгарден, на даний момент у нього 434 очки. Однак етап в Торонто дозволив Олександру Россі впритул наблизитися до лідера, зараз в активі американського пілота 430 очок.

Варто зазначити, що перша десятка фіналістів майже повністю складається з пілотів, що виступають з двигунами Honda. Крім того, серед дебютантів сезону відзначився і Фелікс Розенквіст з команди Dixon Chip Ganassi Racing — молодий швед зумів пробитися на п’яте місце. Джеймс Хінккліфф, уродженець Торонто для якого цей етап був домашнім, боровся з Розенквіст на останніх колах, але фінішував шостим. Ще один з яскравих новачків сезону 2019, Колтон Херта, завершив гонку сьомим, а досвідчений Себастьян Бурде восьмим.

Honda Indy Toronto став останнім етапом поточного сезону, що проходить на міській трасі. На цьому тижні серія Indycar відправляється в Ньютон, штат Айова, де пройде овальна гонка Iowa 300. Етап відбудеться 20 липня на автодромі Iowa Speedway.