Цьогоріч виповнюється 60 років з моменту першої гонки Honda у Формулі-1!

    Для компанії шлях у Королеві автоспорту видався тернистим, але саме такі умови породжують щиру жагу до розвитку та перемог. Пройшовши крізь невдачі, Honda все ж таки змогла здобути:
    ▫️ 6 титулів Кубку конструкторів;
    ▫️ 6 титулів в Особистому заліку пілотів;
    ▫️ 2 титула в якості технічного партнера Red Bull в обох заліках;
    ▫️ Звання найбільш домінуючих болідів в історії з командами McLaren та Red Bull
    І цей шлях продовжується — у 2024 та 2025 році Honda виступатиме у ролі технічного партнера команд Red Bull, а в 2026 повноцінно постачатиме двигуни команді Aston Martin.
    Початок участі в Формулі-1 у 1964 році було далеко не про маркетинг, а про втілення мрії Соічіро Хонди та здобуття 1 використання унікальних даних у серійному виробництві. І це не лише слова, адже саме Honda першою створила надійний атмосферний двигун, який продукував 100 і більше к.с. на літр об’єму і радував власників S2000, Civic та Integra.
    Й до сьогодні це твердження справедливе, але вже для гібридних технологій. Досвід, здобутий у Формулі-1, реалізується у вигляді гібридних силових установок під капотами моделей CR-V, ZR-V, HR-V, Civic та Jazz.
    У 2023 році Red Bull разом з Honda побили ряд рекордів та закарбували свої імена в залі слави Формули-1, вигравши 21 з 22 гонок.