В Україні стартували продажі нового, четвертого покоління Honda Jazz – Jazz e:HEV.

Визначною особливістю цього покоління є те, що відтепер це виключно гібридна модель. В автомобілі застосовується унікальна хондівська технологія e:HEV, яку умовно можна описати як «Електромобіль, що не потребує зарядки».

Вочевидь саме ця технологія надає можливість новій моделі досягти рекордно низького рівня витрати пального в місті – 2,4 л на 100 км та надзвичайної розгінної динаміки, що притаманна електромобілям.

Такі характеристики стали можливими завдяки використанню потужного електромотору в якості основного двигуна, в той час як економічний бензиновий двигун головним чином працює для вироблення електроенергії. Завдяки такому рішенню водій отримує головні переваги електромобіля, та при цьому не витрачає час на підзарядку батареї, як це було б необхідно в разі «звичайного» електромобіля.

Нова модель оснащена найбільш передовим комплексом систем безпеки Honda SENSING, який включає Систему запобігання зіткненню, Систему адаптивного круїз-контролю з функцією підтримання дистанції під час руху з низькою швидкістю, Систему підтримання руху в смузі, Систему запобігання з’їзду з дороги, Систему розпізнавання дорожніх знаків, Систему автоматичного перемикання ближнього/дальнього світла та інші.

Також, вперше на ринку у своєму класі водій та пасажири захищені 10 подушками безпеки, де на додаток до традиційних фронтальних та бокових подушок безпеки, бокових шторок безпеки, додались бокові подушки на задніх сидіннях та подушка між водієм та переднім пасажиром.

Для України новий Jazz e:HEV є втіленням стратегії Honda Electric Vision, яка відповідно до концепції e:TECHNOLOGY  передбачає створення нових електрифікованих моделей, в яких за рахунок новітніх та інноваційних технологій Honda максимальна ефективність та видатна повсякденна зручність використання поєднується з задоволенням від керування, що дарує надзвичайні емоції.

Сучасна еволюція дизайну вносить прекрасну простоту у зовнішній вигляд нової моделі Jazz, надаючи характерних «позачасових» рис. Його плавні контури, довгі лінії даху та стиль, споріднений з попередніми поколіннями, утворює миттєво впізнаваний силует.

Щоб зробити революцію в сутності свого компактного міського автомобіля, Honda зосередилася на новій філософії дизайну, укладеній в японське поняття «Yoo no bi». Це поняття визнає красу, яка існує в повсякденних речах, які з часом відточуються, щоб зробити їх ще більш красивими та ергономічно приємними для використання з конкретною метою.

«Ми розробили цей автомобіль як творіння, що має силу збагатити повсякденне життя тих, хто ним користується», — пояснює Такекі Танака, керівник проекту.

Honda ставить в основу дизайну зручність, тому дизайн передньої панелі приладів спроектований за сучасними вимогами, та побудований навколо нових екранів розважально-інформаційної системи.

7-дюймовий екран панелі приладів та центральний 9-дюймовий сенсорний екран сприяють комфортному та безпечному водінню. До інформаційно-розважальних функцій та програм можна отримати доступ через сенсорний екран, або доповнити контентом з смартфонів за допомогою Android Auto та Apple CarPlay, що буде відтворюватися високоякісною звуковою системою.

Для більш детального знайомства з новою моделлю Jazz e:HEV запрошуємо відвідати салони офіційних дилерів Honda в Україні, адреси яких зазначені на офіційному сайті https://honda.ua