З Днем народження робот ASIMO!

Робот, що вміє грати у футбол, розпізнавати оточення, розмовляти, бігати, стрибати, відкривати пляшки та багато іншого.
Знайомтеся, це – ASIMO. І сьогодні в нього День народження! 
                 
Honda розпочала розробку роботів ще у 80-х роках. Тоді вони нагадували більше великі комп’ютери на ногах. І після майже 20 років роботи та 10 експериментальних моделей, у 2000 був представлений гуманоїдний робот ASIMO.
Впродовж років Honda оновлювала ASIMO, намагаючись створити ідеального робота, що буде допомагати у побуті. І результати тривалої роботи Honda є вражаючими, адже ASIMO став першим у світі роботом, що може незалежно ходити та підійматись чи спускатись по сходах.
Сьогодні ASIMO вважається одним із найбільш технологічних гуманоїдних роботів. Кількість функцій, на які він здатен, справді вражає.
ASIMO здатен оминати перешкоди, що знаходяться у русі, розпізнавати обличчя, голоси та жести. Крім цього, він вміє танцювати, ходити по нерівним поверхням і виконувати прості дії за допомогою гнучких пальців. Наприклад, відкривати пляшки і наливати рідину та штовхати візок. Також ASIMO знає мову жестів на англійській та японській мовах.
У 2018 році Honda припинила подальшу розробку ASIMO. Натомість компанія буде застосовувати розроблені технології ASIMO у нових роботах, що будуть функціонувати у сферах медичного обслуговування, дорожнього транспорту та космічних досліджень.
Попри це, ASIMO продовжуватиме з’являтись на публіці та дивувати світ.